למרות שאולי לא הנושא הזוהר ביותר בעולם, ביטוח נסיעות הוא בכל זאת חלק מהותי מתהליך החופשה. ובניגוד לתהליך הפשוט למדי של שאלת "באיזה בית מלון עלי לשהות?" קבלת ביטוח הנסיעות הנכון יכולה להיות מבלבלת כפי שהיא מתסכלת!
אז כאן, אני נכנס לתמונה. ריכזתי את כל הטיפים למה שאני קורה: של 'עשרת הדיברות ברכישת ביטוח נסיעות'.
והשאלה הנפוצה שאני נשאל היא, האם אני חושב שחשוב לקנות ביטוח נסיעות. התשובה שלי היא 'כן'. על אף שזה נכון שרוב האנשים שיוצאים לחופשה, נהנים מטיול בלתי נשכח וחוזרים ללא השלכות רעות, אבל אחוז קטן מהאנשים יאושפז בבית חולים או יגלו שהטיסות שלהם מבוטלות. ותאמינו לי, באותם מקרים הניסיון לקבל עזרה ללא ביטוח נסיעות אינו רק יקר, אלא מלחיץ להחריד. אכן, היתרון הטוב ביותר של ביטוח נסיעות הוא השקט הנפשי שהוא מעניק למבוטח. חופשה צריכה להיות בנושא הרפיה ואיך אתה יכול להירגע כשאתה מחפש כל הזמן מחלות או פציעות? אני בטוח שגם אם הייתם יכולים להירגע לפני שתקראו את זה, אתם תדאגו עכשיו! אז בלי מילים מיותרות.

פוליסת ביטוח נסיעה - הטיפים המובילים
1) אל תשאיר את ביטוח הנסיעות שלך עד הרגע האחרון.
אוקיי, אנשים לא אוהבים לבזבז כסף – במיוחד מיד לאחר שמפילים כמות של מזומנים בחופשה יקרה, אך אי הסדר מיידי של ביטוח הנסיעות שלך יכול להיות טעות מסיבית מכיוון שאתה מפספס את אחד ההיבטים המרכזיים בו – כיסוי ביטול. למרות שאתה עשוי לחשוב כי אין מצב שתבטל, החיים מלאים בהפתעות בלתי צפויות, ואנחנו מתמודדים עם אנשים שמבטלים את החופשות שלהם בגלל מצב חירום משפחתי מדי יום.
ככל שהחופשה שלכם תתקרב יותר ויותר, הסיכוי שתצטרכו לבטל יצטמצמו מאוד, כך שתאבדו לחלוטין את היתרון של חלק מהביטוח שלכם אם לא תערכו לכך מוקדם.
2) אל תסתפקו בכיסוי טיול בודד אם אתם אנשים שמטיילים הרבה.
בנושא כיסוי טיול בודד, האם זה באמת מה שאתם צריכים? על פי מחקר שנערך ב-2014, 2/3 מהאנשים מתכננים לקחת שתי חופשות או יותר בשנה. לכן, כדאי לשקול פוליסת ריבוי טיולים או פוליסה שנתית.
3) היו כנים בכל מצב רפואי שיש לכם.
בנימה דומה, וודא שאתה מודיע למבטחים שלך על כל המצב הרפואי שלך גם אם הוא נראה לא רלוונטי – יותר מדי מידע הוא דבר טוב במקרה זה, מכיוון שאי מתן פרטים עלול לבטל אחר כך כל דרישה או בקשה למחברת הביטוח.
4) בחר את הפוליסה המתאימה לחופשה שלך.
ממש כמו שיש חופשות שונות לאנשים שונים, ישנן פוליסות שונות עבור אנשים שונים. אם אתה מחפש לצאת לטיול תרמילאים, סקי או טיפוס הרים, תצטרך לעקוב אחר מדיניות ספציפית לפעילויות אלה כדי להבטיח שאתה מכוסה במקרה של תאונה.
5) קנו למשפחה וחסכו
כפי שכבר ציינתי, ישנם סוגים שונים של ביטוחים לכיסוי שונה – בדרך כלל חברות מציעות פוליסות ביטוח נסיעות בודדות, רב-נסיעות, שנתיות ומשפחתיות. חזה כמה אתה מצפה להיות בחו"ל וקנה בהתאם. אם אתם במשפחה, הרי שביטוח המשפחה הוא אפשרות טובה עבורך – וחלק מהפוליסות כוללות ביטוח של ילדים מתחת לגיל 18 בחינם!
6) דע בדיוק מה אתה מכסה
ביטוח נסיעות זול עשוי להיראות כמו מציאה – ויש המון חברות לגיטימיות המציעות ביטוח נסיעות זול שם בחוץ – אך וודא שאתה עובר על הפוליסה עם מסרק שיניים דק כדי להבטיח שאינך מפספס את כיסוי המפתח, כגון ביטול וגניבה. ככלל אצבע, אם משהו נראה טוב מכדי להיות אמיתי, כנראה שזה מה שהוא!
7) בדוק את העודפים העומדים בפוליסה
למעשה, כדאי לעבור על כל פוליסת ביטוח נסיעות עם מסרק שיניים עדין – זול או אחר. העודפים על פוליסות שונות יכולים לעשות את ההבדל העצום, וכדאי למצוא מדיניות עם עודף נמוך או ללא תחום על שטח שאתה חושב שסביר להניח שתגיד עליו תביעה!
8) אם אתה נמצא תחת ההשפעה, לא תכוסה
נשמע מובן מאליו, אך לעיתים קרובות אנו מקבלים תביעות כאלו, לכן אני רוצה להבהיר את זה: אף חברת ביטוח נסיעות לא תשלם על תאונות כלשהן המתרחשות בזמן שבעל הפוליסה נמצא תחת השפעת אלכוהול או סמים – הפוליסה אינה שם כדי לאפשר לך לנהוג בפזיזות יותר ממה שבדרך כלל היית עושה!
9) חפש חברה שמכסה נגד מעשי טרור למען שקט נפשי
במצב הנוכחי, ביטוח מפני מעשי טרור הוא דבר שמצאנו שאנשים מוותרים עליו, ולמרבה הצער, רוב החברות לא מציעות זאת כברירת מחדל בפוליסות שלהן. אם זה דבר שמדאיג אותך, כדאי להבטיח שזה יהיה חלק מהמדיניות שלך